Activiteiten en attracties in de omgeving van Bungalowpark Lanka (Zuidwest-Drenthe)

In de omgeving van bungalowpark Lanka is heel veel te doen. Er is een groot aantal activiteiten en attracties die zeer de moeite waard zijn. Ook zijn er diverse voorzieningen waar u als toerist, recreant, reiziger of vakantieganger veel aan kunt hebben. Wij maakten speciaal voor u een selectie van de leukste tips

Op ontdekkingstocht in de omgeving

Nationale parken                   

Voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers is Lanka het ideale vertrekpunt voor verrassende ontdekkingstochten. Binnen vijf minuten staat u aan de rand van nationaal park Dwingelerveld. In het bezoekerscentrum vindt u veel informatie over  alles wat leeft en bloeit in de omgeving. Het hele jaar door zijn er interessante exposities en leerzame activiteiten voor jong en oud. En ook lekker dichtbij vindt u nog twee nationale parken: het Drents Friese Wold en de Weerribben-Wieden rond Giethoorn.

Drentse dorpjes

Via de vele uitstekend onderhouden fietspaden door bossen, heiden en velden kunt u terechtkomen in typisch Drentse dorpjes als Vledder, Diever, Dwingeloo, Havelte en Ruinen. Dorpjes met een rijke historie en traditie, waar u gezellige winkels, barretjes, terrasjes en restaurants vindt. In Ruinen vindt u het mooie Openluchtzwembad Ruinen, een Coop supermarkt en de ambachtelijke bakkerij Steenbergen met heerlijke specialiteiten zoals de Halve Gare. Bij Havelterberg vindt u het op één na grootste hunebed van Nederland, terwijl Diever met zijn gezellige Brink bekend staat vanwege het Shakespeare Theater.

Op de heide

Op de heide komt u zo maar de dwalende schaapherder tegen met zijn kudde Drentse heideschapen. En dat is zeker een bijzondere ontmoeting. Een plotselinge ontmoeting met een ree en haar jong kan uw dag helemaal bijzonder maken.

 Restaurant vlakbij ons park

 • 't Olde Posthuus Anholt 8, Ruinen

Meer activiteiten in de regio.

Dynamisch Noord-Nederland

Kijkt u iets verder dan de directe omgeving van bungalowpark Lanka en Ruinen, dan vindt u een enorme dynamiek in Noord-Nederland. Er is verrassend veel te beleven. Zo maar enkele tips .

Assen

De Drentse hoofdstad Assen is natuurlijk wereldberoemd dankzij het TT-circuit & TT World. Maar deze stad heeft veel meer te bieden: heerlijke horeca, een groot en gezellig winkelcentrum en niet te vergeten het verrassende Drents Museum.

Emmen

Vlinderstad met groot, deels overdekt winkelcentrum. Naast de grote ketens vindt u hier vele verrassende winkeltjes die u nergens anders tegenkomt. En bent u in Emmen, dan is het meer dan de moeite waard om een bezoek te brengen aan het prachtige dierenpark Wildlands.

Groningen

 

Groningen is een gezellige studentenstad met verrassende winkeltjes, volop cultuur, vele gezellige terrasjes en restaurants waar u heerlijk kunt eten. Bezoek ook eens het Groninger Museum met vele verrassende exposities.

Plezier voor de kinderen

 

 • Speelboerderij De Drentse Koe Ruinerwold
 • Attractiepark Duinenzathe Appelscha
 • Sprookjeshof Zuidlaren
 • Kabouterland Exloo
 • Attractiepark Slagharen

Educatief

 • Korenmolen De Zaandplatte in Ruinen. Een werkende molen die wordt onderhouden door enthousiaste vrijwilligers. Toegang gratis.
 • Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Dwingelerveld: natuurspeurtochten, informatie over dieren, planten en de natuur rondom dit nationaal park.
 • Planetron Dwingeloo: permanente ruimtevaart expositie, sterrenkijkavonden, Cinedome met duizelingwekkende voorstellingen. Tip: kijk voor toegang met korting op de kortingspagina van het Planetron.
 • Westerbork Synthesis Radio Telescope in Hooghalen: maakt een leerzame wandeling met informatie over de ons omringende planeten langs veertien grote radiotelescopen.
 • Smalspoormuseum Erica. Maak een tochtje in een smalspoortrein tocht door uniek veengebied, met een originele trein over een origineel traject dat vroeger werd gebruikt voor turftransport.
 • Maak een memorabele wandeling door de boomtoppen bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen.
 • De Schaapskooi Ruinen te Ruinen: Maak het vertrek of aankomst van de schaapskudde mee. Rond 10 uur in de ochtend vertrekt de herder met zijn honden en schaapskudde voor een dag op de heide. Rond 16:00 komt hij terug. Beide momenten zijn een belevenis.

Actief

 • Spanning en sensatie in een uitdagend klimbos op een absoluut unieke plek. Dat is Outdoor klimpark Joytime Grolloo Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere vindt u zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte. Met maar liefst 76 hindernissen en 725 meter kabelbaan, waarvan de langste van 200 meter bijna volledig over water gaat. Volgens de ANWB het leukste uitje van Drenthe in 2018!

 

Musea & Drentse geschiedenis

 • In levend museumdorp Orvelte wordt de geschiedenis van een typisch Drents dorp met liefde gekoesterd en getoond
 • Veenpark te Barger-Compascuum bij Emmen: Geschiedenis over de winning van turf, een belangrijk onderdeel van het Drents verleden
 • Hunebedcentrum Borger: wat zijn hunebedden? Wat betekenen ze? Hoe zijn ze ontstaan? En hoe leefden de hunebedbouwers? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u antwoord in dit informatiecentrum, dat zeker een bezoek waard is.
 • Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen, herinneringen aan een zwarte bladzijde in de Drentse geschiedenis: het kamp van waaruit in de Tweede Wereldoorlog vele, vele duizenden mensen werden gedeporteerd. Een indrukwekkend centrum met reconstructies en monumenten.
 • Het gevangenismuseum in Veenhuizen: een bezoek aan het Gevangenismuseum is geen straf maar een leuk dagje uit voor jong en oud!
 • Het Drents Museum te Assen. provinciaal museum van Drentse oudheden en vele nationale en internationale exposities.
 • In Drukkerij Museum Meppel vindt u een tentoonstelling en demonstraties van verschillende oude drukpersen en grafische technieken. Zeer de moeite waard.
 • Openluchtmuseum Ellert & Brammert Schoonoord laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien.

Bioscoop

 • Lekker naar de film kan bij VUE in Hoogeveen of in Assen bij DNK 

Supermarkten

 • Coop Supermarkt Ruinen, grote supermarkt aan de Westerstraat 17 in Ruinen, afstand ongeveer 4,5 km.
 • Coop Supermarkt Pesse, aan de Dorpsstraat 55 in Pesse, afstand ongeveer 5 kilometer.

Postkantoren

 

In COOP Ruinen, beperkte openingstijden zie post.nl, Westerstraat 17, Ruinen.